Dag 18, weer thuis.

Uiteindelijk vertrekken we 40 minuten later dan de geplande vertrektijd. Ondanks dat de deuren van het vliegtuig op tijd dicht waren gingen we later omdat er iets was met de belading. Dit duurde 40 minuten om op te lossen. Tijdens de take off zien we kort Boston in de avond waarna we snel richting het oosten draaien. Voor ons het moment om de oordopjes in te doen en de stoel achterover te zetten. De vlucht is maar 6 uur dus we proberen wat te slapen. Dat valt uiteraard nog niet meer, het zijn meer hazeslaapjes en zo’n 1,5 uur voor aankomst houden we het voor gezien. Van het onbijt neem ik alleen de yoghurt en een kop koffie, verder helemaal geen trek. Als we geland zijn worden we op een buffer geparkeerd en met bussen naar de terminal gebracht. We zitten vrij ver vooraan dus we kunnen met de eerste bus mee en staan als eerste voor een lege hal met veel hokjes voor de marechaussee waarvan er slechts één(!) bemand is. Voor we het weten staan we bij de bagageband welke we moeten delen met nog 3 andere vluchten. Zo waar komen onze koffers bijna als eerste op de band en zo zijn we binnen een half uur na aankomst op de plaza waar we inchecken voor de trein naar huis. We missen net de trein dus moeten een half uurtje wachten maar dat vind de Chippie die thuis gebleven was niet erg, kan hij een half uurtje langer slapen voor hij ons ophaalt van het station.

Al met al was het een hele leuke en relaxte vakantie. De regio is bijzonder mooi en afwisselend. Wel is het er duur. Dit komt ook door de ongunstige dollar versus euro koers maar de hotels zijn daar nu eenmaal duur. Je merkt ook dat het toerisme behoorlijk aan het groeien is wat uiteraard effect heeft op de prijzen. De huurauto van Alamo is ons weer prima bevallen, zeker met het gemak van skip the counter en het gebruik van een elektronisch tol device. Die laatste is erg handig omdat het steeds lastiger wordt om tolwegen te vermijden en cash betalen op steeds minder plekken mogelijk is. Het was jammer dat het zo ontzettend warm was in New York. Gelukkig was het ons tweede bezoek aan NY waardoor we een ander programma hadden dan een first timer zou doen. De parken in NY weer erg relaxt en iets koeler dan de straten. De watertaxi was echt een super tip welke ik van het Amerika forum heb gekregen. Het fietsen in de Poconos was ontzettend leuk en de walvis tour een hoogte punt. Cape Cod met Martha’s Vineyard was een toeristisch maar leuk gebied.

Al met al is het regio waar we best nog eens een keer naar toe zouden willen. We gaan het meemaken wat onze volgende trip wordt en misschien dan weer een blog.

3 gedachtes over “Dag 18, weer thuis.

Reacties zijn gesloten.