Dag 5 – Doflijnen

Vandaag stond een trip met de little toot op het programma. Van het Florida forum had ik begrepen dat dit een leuke ervaring zou moeten zijn.
Om half elf melde wij ons volgens afspraak bij de little toot. Ik had gister avond voor de zekerheid gebeld om plaatsen te reserveren wn. We stonden keurig op de lijst.
Om 11 uur voeren we de clearwater marina uit op zoek naar dolfijnen. Maar waar we ook heen voeren en wat de kapitein ook probeerde geen dolfijn te bekennen. Het was best leuk zo varen en mooie huizen te zien maar we kwamen voor de dolfijnen. Na ruim een uren drie kwartier varen gaf de kapitein het op. Maar er was een optie; je mocht nog een keer gratis mee binnen een jaar, je moet dan melde op welke dag en tijd je hebt gevaren en je mag dan gratis weer mee.
Maar ja komen wij hier binnen een jaar weer? Morgen was ook geen optie, dus aangegeven dat we de middag tocht van vijf uur weer wilde proberen. Dat was geen probleem.
De rest van de dag bleven wij lekker op het strand van clearwater. Het was er heerlijk, maar de zon brande behoorlijk, ondanks dat we ons hadden ingespoten met factor 30 voelde we toch dat het erg hard ging.
Iets voor vijven melde we ons voor de herkansing met de little toot. We voeren deze keer gelijk de golf van Mexico op. Het verhaaltje was natuurlijk hetzelfde, maar wij wilde dolfijnen zien en deze keer lukte dat!
Wat een geweldige ervaring, en wat zwemmen die beesten snel.

20120811-212800.jpg
Dat maakt het ook heel moeilijk om ze te fotograferen maar de herinnering is er een om nooit te vergeten.

20120811-212906.jpg
Dit was echt een geweldig boot tochtje, de dolfijnen sprongen uit het water achter de boot en het was allemaal goed te zien.
Om half zes waren we weer aan land, moe, verbrand, maar een prachtige ervaring rijker.
We haalde de auto op, en in de TomTom werd de dichts bij zijnde applebees als bestemming ingevoerd. Deze was redelijken de buurt en zoals altijd smaakte het er weer prima.
Inmiddels zit iedereen moe en rood verbrand op bed bij te komen van deze dag.
Morgen gaan weer verder richting Fort Myers en Sanibel island.

2 gedachtes over “Dag 5 – Doflijnen

  1. Prachtig die foto’s met de dolfijnen. Lijkt mij inderdaad een erg mooie ervaring. Jullie geduld is beloond. Nu maar hopen dat jullie goed hebben kunnen slapen met die verbrande huid.

    Gr Harald

Reacties zijn gesloten.