Dag 9 – Magic Kingdom en fastpass

Vandaag was het dan zo ver, we gaan naar het Magic Kingdom (MK). Net als vorig jaar hebben we tourguidemike als leidraad gebruikt. Dus stonden we al vroeg op voor ons ontbijt. Ondanks dat deze dag als beste dag voor MK wordt omschreven zal het echt druk zijn, het is immers hoogseizoen.
De ervaring van vorig jaar heeft ons geleerd dat we op tijd bij MK moeten aankomen, want wanneer je parkeert ben je er nog niet, dan moet je met een boot of de monorail naar de ingang van het park.
Het park opent om 9 uur dus om kwart voor acht rijden we weg bij de villa. Gelukkig is alles van Disney relatief dichtbij en parkeren we vrij vooraan onze auto op het immense parkeerterrein van Disney. We lopen naar het station van de monorail al waar we te horen krijgen dat we beter met de boot kunnen gaan want de monorail rijdt niet regelmatig.
De boot ligt al klaar en vlak nadat wij aan boord zijn varen we al weg. Al met al staan we iets na half negen bij de ingang van MK, we mogen al door de draaihekjes maar nog niet onder het station door, de opening is precies 9 uur die hadden we vorig jaar gemist dus pakken die toch mooi mee.
Exact 9 uur is de officiële opening op een echte Disney manier en ik heb dan wel niet heel veel met Disney toch is dit een leuk begin van een dagje MK.
DIrect na dit officiële gebeuren mogen we het park in. We hebben een strakke planning gemaakt dus we gaan direct richting Tomorrowland, want daar willen we Buzz Lightyear doen. De wachttijd is nihil, we kunnen gelijk instappen.
Na deze attractie gaan we gelijk door naar Fantasyland om daar Winnie The Pooh en Peter Pan te doen. Het is al wat drukker maar langer dan 5 minuten staan we niet in de rij.
Zo is het al snel kwart voor tien en hebben we mooi al 3 attracties gedaan. Op naar Frontierland, hier zal het wel drukker zijn. Het is een behoorlijk stukje lopen, en eenmaal aangekomen zien we dat de wachttijden voor Splash Mountain en Big Thunder Mountain 15 minuten zijn. We besluiten fastpassen te halen voor de Big Thunder en aan te sluiten in de rij voor Splash.
De wachttijd is meer dan acceptabel en voor we het weten zitten we in het bootje van Splash. Wij vinden dit toch wel de mooiste attractie in het MK, het is een combinatie van een prachtig verhaal met een prachtig decor, met daarnaast een leuke “ride” en hij duurt ook lekker lang.
We komen toch redelijk nat uit de attractie maar dat is met deze temperatuur geen probleem.
Inmiddels is het bijna zo ver dat we met onze fastpassen Big Thunder in mogen, maar helaas de attractie is stuk. We hebben dus de juiste keuze gemaakt door eerst naar Splash te gaan. We mogen onze fastpassen voor Big Thunder gebruiken wanneer we maar willen, zodra de attractie het weer doet.
We blijven niet te lang hangen en gaan naar Adventureland. We willen naar Pirates of de Caribbean, hier heb je twee rijen, wij kiezen de rechter omdat iedereen links gaat. Zo waar een prima gok, we lopen iedereen voorbij die links is gegaan en wij kunnen zo instappen.
Na deze, altijd leuke, attractie gaan we door naar het spookhuis, en ook hier is de wachttijd minder dan 10 minuten en zo hebben we om kwart over elf alle belangrijke attracties al gedaan.
Ze hebben in MK gratis wifi en in combinatie met de Disney app kun je mooi de actuele wachttijden zien maar ook of een attractie stuk is. We zien dat Big Thunder nog steeds “out of order” is en besluiten dat het tijd is voor een vroege lunch voordat het te druk wordt bij de eettentjes. Maar niet voordat we de jungle cruise attractie doen, een typisch Amerikaanse attractie met typische Amerikaanse humor.
Het is inderdaad nog erg rustig om te eten en de airconditioned ruimte komen we even bij, want het is ook al erg heet aan het worden. De Disney app geeft nog steeds aan dat Big Thunder stuk is, we besluiten om rustig naar de uitgang te wandelen want we willen vanavond terugkomen voor de vuurwerkshow. Tijdens onze wandeling pakken we nog mooi de parade mee op mainstreet.

20120816-102157.jpg
Op het station van de monorail moeten we langer wachten dan voor welke attractie dan ook vandaag, en de monorail gaat ook nog eens via de ressorts naar de parkeerplaats.
Eenmaal bij de auto rijden we lekker naar de villa waar we ’s middags relaxen en bijkomen.
Om 6 uur rijden we via een Subways weer terug naar MK. We staan nu ietsje verder weg maar lopen weer richting de monorail. En daar blijkt het weer lang te duren voordat we mee kunnen. Er zijn problemen met de monorail lijkt de ns wel. Enfin rond half acht lopen we weer op mainstreet en de Disney app geeft aan dat Big Thunder weer (of nog steeds) stuk is. We gaan gewoon naar Buzz omdat we dat een leuke attractie vinden. De wacht tijd is 20 minuten maar ik haal ook een fastpass voor later op de avond. De wachttijd valt eigenlijk best mee want binnen 15 minuten zitten we in de attractie.
Inmiddels blijkt Big Thunder weer te werken dus wij gaan weer naar Frontierland. We zien dat de wachttijd is opgelopen tot 70 minuten maar wij hebben onze fastpassen van vanochtend nog, alleen de wachttijd voor de fastpass is ook 30 minuten. We besluiten toch te gaan omdat Big Thunder een “must” is in MK. Uiteindelijk staan we 20 minuten in de rij en kunnen we eindelijk de attractie in, met een fastpass die eindelijk geldig was tussen1020 en 1120, dat is nog eens fast.
Na deze attractie gaan we weer richting Buzz want daar hebben we nog een fastpass voor en we willen toch naar Fantasyland omdat we vandaar het vuurwerk willen bekijken.
We blijven een beetje rondhangen in Fantasyland en de jongens doen daar nog een aantal attracties. Om 10 uur sluit het park en dan is ook het vuurwerk. Exact 10 uur barst het vuurwerk los en het is geweldig om te zien. We staan perfect, lekker rustig en geen gedrang in tegenstelling tot mainstreet waar duizenden mensen staan samengepakt.

20120816-102110.jpg
Na afloop van het vuurwerk doen we heel rustig aan in de wetenschap dat al die duizenden mensen met de boot of monorail naar de parkeer plaats moeten.
Uiteindelijk rijden we moe maar voldaan om exact 12 uur de oprit van de villa op.

20120816-102250.jpg