Dag 7, Maandag 20 juli, van Colombia icefields naar Lake Louise.

Nog voor de zon opkomt ben ik al wakker door de wind. Het gaat behoorlijk te keer ondanks dat de camper ruim 6000 kg weegt. Ik val toch weer in slaap en om kwart over negen zijn alle Chippie’s wakker. De zon schijnt vol op en het is bijzonder wakker worden zo dichtbij de Athabasca glacier. Dit is echt een aanrader voor camper reizigers door de Canadian Rockies. We ontbijten met eieren met spek en na een kop koffie rijden we ook nog even naar de voet van de gletsjer. Vandaaruit loopt een pad dat je bijna bij de gletsjer brengt. Dus wil je de gletsjer ervaren zonder de dure excursies is dit een goed alternatief, samen met een goedkope overnachting is dit echt een aanrader. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij zeggen dat de excursie naar de gletsjer wel een aanrader is. Je komt er dan echt op en dan voelt het nog mooier. Wat ook indrukwekkend is, zijn de paaltjes met daarop de jaartallen tot waar de gletsjer vroeger kwam. Je ziet dat de gletsjer behoorlijk aan het smelten is. Op dit moment met zo’n 10 meter per jaar!

We rijden op ons gemak naar lake Louise en stoppen af en toe bij een uitzichtpunt. Het is werkelijk een prachtige weg. Ondanks dat het slechts 130 km naar lake Louise is doen we er toch ruim 3 over, gewoon omdat het zo mooi is.

DSC_4029

Bij de campground van lake Louise staat ook dat hij vol is, we zijn weer blij met onze reservering. We legen de verschillende tanks en vullen het water en installeren de camper. Hierna wandelen we naar het plaatsje lake Louise. Nou dat stelt niet veel voor, een paar winkeltjes en een hoop toeristische winkeltjes. Maar ja je komt hier dan ook voor het meer. Bij de weg naar het meer staat al een bord dat de parkeerplaatsen beperkt zijn. Bij de park ranger vragen we wat wijsheid is. Hij adviseert ons om morgenochtend niet later dan 8 uur bij de parkeerplaats te zijn, alleen dan heb je kans op een plekje en om het meer te zien. Dat wordt vroeg opstaan dus.

De rest van de avond relaxen we wat, morgen zullen we zien of het gaat lukken.