Dag 13, Zondag 26 juli, van Calgary naar Waterton Lakes.

Vandaag verlaten we Calgary weer. Uiteraard doen we alles weer op ons gemak en legen we ook onze tanks. We gaan naar Waterton Lakes maar niet via die snelste weg maar via de cowboy trail (high way 22). Het is een prachtige route die een beetje doet denken aan Hill County in Texas (zie ons verslag van 2014) of dichterbij huis, aan Zuid Limburg. Het is een mooie tweebaans weg door een mooi glooiend landschap met af en toe een dorp. In een van de laatste “grote” dorpen voor Waterton tanken we de camper vol zodat we dat niet in het “dure” natuurpark hoeven te doen.

Schermafbeelding 2015-08-01 om 19.19.03

Wanneer we Waterton naderen zien we ook de bergen die daarbij horen en de natuurlijke grens vormen met de USA. De campground ligt aan het meer in het gehucht Waterton. Wanneer we hier doorheen rijden zien we verschillende restaurantjes en een hoop gezelligheid op straat. De campground is eigenlijk het park van het dorp. Bij de check-in vragen we of ze een plekje met elektriciteit over hebben. Op het moment van reserveren hadden ze alleen een plek zonder elektriciteit. Maar ze heeft nog een plekje met electriciteit waar wij in moeten passen. We rijden erheen en inderdaad passen we precies met onze 31 ft camper.

Het is een prachtige plek met uitzicht over het meer, samen met het mooie weer voelt dit als een super plek. We installeren ons en lopen naar de informatie post van het park om de must do’s te weten te komen en of we met onze 31 ft camper kunnen komen waar we willen.

Eenmaal terug bij de camper trekken de jongste chippie’s zwemkleding aan en gaan naar het keien strand. Het water is weliswaar steen koud maar ook ontzettend helder. Het is dat het hier vaak, en dus ook vandaag waait, maar het is hier prachtig het lijkt wel een meer in de Italiaanse Alpen.

We eten weer met behulp van onze barbecue en wandelen nog wat over de, best wel grote camping.

Morgen gaan we dit natuurpark eens beter verkennen.

2 gedachtes over “Dag 13, Zondag 26 juli, van Calgary naar Waterton Lakes.

Reacties zijn gesloten.