De route krijgt vorm.

Inmiddels zijn wij weer wat verder met onze planning. The Canadian Rockies zijn populair, heel populair. Dat heeft ons doen besluiten toch een aantal campings te reserveren. Eigenlijk past dat niet bij de vrijheid die een camper je geeft maar om nou straks zonder overnachtingsplek te zitten is ook weer zo wat.

Wij hebben onze camper gehuurd bij Four Seasons RV via gravelhome. We weten dus hoe groot hij is (heel groot!) en met die wetenschap kun je heel eenvoudig campings reserveren in de nationale parken van Canada. Elke plek op een campground kun je op een kaart bekijken inclusief foto’s. Doordat de camper erg groot is vallen sommige campings zelfs helemaal af en andere campings hebben slecht een beperkt aantal plaatsten. Maar het is ons gelukt.

Na onze vlucht van Amsterdam naar Edmonton overnachten we daar eerst in een hotel. Dit is nl verplicht voordat je met je huur camper op pad mag na een transatlantische vlucht. De volgende dag halen we de camper op en gaan we richting Jasper. Uiteraard eerst ergens boodschappen doen en flink inkopen. Onze eerst overnachting zal ergens tussen Edmonton en Jasper zijn. Deze overnachting hebben we niet gereserveerd. De volgende dag gaan we door naar Jasper en daar hebben we 3 nachten gereserveerd op de whistler campground. Hierna gaan we via de icefield parkway naar het zuiden en willen we graag overnachten bij de Athabasca Glacier Visitor Center. (dit is gewoon een parkeerplaats zonder voorzieningen en kun je niet reserveren.) Daarna gaan we door naar Lake Louise waar we gereserveerd hebben voor 1 nacht. Hierna door naar Banff waar we ook drie nachten hebben gereserveerd. Daarna gaan we naar Calgary waar we 2 nachten verblijven zodat we ook een stad kunnen bezoeken tijdens onze vakantie. Na Calgary gaan we verder naar het zuiden en overnachten we 2 nachten in Waterton State Park, ook daar hebben we 2 nachten kunnen reserveren, echter was het daar al zo druk dat we alleen maar een plekje zonder stroom hebben kunnen reserveren. Na Waterton gaan we noord oostelijk richting Drumheller waar we 2 nachten verblijven voor de hoodoo’s en de dino’s, een camping moeten we daar nog zoeken. Uiteindelijk rijden we dan weer naar Edmonton waar we een nacht verblijven waarna we de camper inleveren en weer terug vliegen naar Amsterdam.

Schermafbeelding 2015-04-14 om 21.17.08

Op het to do lijstje voor de komende weken staat het zoeken van een camping in de omgeving van Drumheller en een boodschappen lijstje maken zodat we bij de eerste de best Walmart groots kunnen inkopen. Uiteraard verzamelen we ook veel info om onderweg zo veel mogelijk van het al moois in de Canadian Rockies te zien.