Dag 1, Dinsdag 14 juli, Canada, here we come!

Eindelijk was het zo ver, onze vakantie naar Canada is begonnen. Na behoorlijk wat voorbereidingen werden we op de trein gezet om op ons gemak naar Schiphol te gaan. Uiteraard werkte de NS niet mee want de intercity had een vertraging van 15 minuten, dus stapte we in de sprinter die ons, wat langzamer, ook naar Schiphol kon brengen. Eenmaal op Schiphol konden we in de rij voor het afgeven van de koffers, het was behoorlijk druk maar toch zat er wel vaart in. Na het afgeven van de koffers door de paspoortcontrole waarna je naar de centrale security mag. Dit is nieuw op Schiphol, maar de (ervaren) reiziger heeft dit wel vaker gezien op andere luchthavens. Al met al koste het ons precies 1 uur van uitstappen uit de trein tot na de security controle. Uiteraard gingen we voor een hamburger want dat is traditie wanneer de Chippie familie op vakantie gaat. Je kan trouwens wel merken dat de verbouwing op Schiphol nog niet klaar is, het is best een zooitje en dat zijn we niet gewend op/van Schiphol.

Om 14:45 zouden we vertrekken van E02 met een Airbus A330-200 van KLM en precies op tijd vertrokken we ook. Het vliegtuig zat goed vol maar er waren nog wel een paar economy comfort plaatsen over. Dit zijn dezelfde stoelen als in de gewone economy alleen met 10 cm extra been ruimte. Voor 190€ p.p. (enkele reis) kon je aan boord nog een upgrade kopen. Dat hebben we maar niet gedaan.
Toch was het weer een lange vlucht. Met mijn lengte past het eigenlijk allemaal net, of net niet, misschien toch 190€ moeten betalen? De jongste chippie vond het eten maar niets, maar de rest vond het wel prima.

Daarnaast heb ik mijzelf er eindelijk eens toe kunnen zetten om de Hobbit te kijken, het is gelukt maar blijf het maar een vreemde film vinden. Ventoux vond ik een veel betere film, maar omdat het toch 8 uur en 15 minuten vliegen was heb ik ook The Hunger Games gekeken.  Voorlopig wel weer genoeg films gezien.

image
Ruim voor schema kwamen we aan op de luchthaven van Edmonton. Daar verliep alles vrij soepel. Het is ook maar een kleine luchthaven en de paspoortcontrole verliep voorspoedig. We moesten even wachten op onze koffers maar daarna konden we in een keer door naar de hotelshuttle die ons in vijf minuten naar ons hotel bracht.

Eenmaal op de kamer meteen met de camper verhuurder gebeld om te vragen hoe laat we morgen worden opgehaald. Dat wordt 10 uur! De jongens plonzen al in het zwembad en wij proberen wakker te blijven. We eten nog wat in de hotelbar, en rekken het zolang we kunnen. Uiteindelijk gaan de ogen dicht om 21:30 lokale tijd, voor ons voelt het als 05:30.

3 gedachtes over “Dag 1, Dinsdag 14 juli, Canada, here we come!

  1. Een hele fijne reis en geniet er goed van. Kan zomaar de laatste keer zijn dat de oudste van de jongste mee gaat…😜😅. Groetjes, lisette

Reacties zijn gesloten.