Dag 9, Woensdag 22 juli, Bow falls, Banff en Hoodoos.

Vandaag maar eens uitgeslapen het is immers vakantie. Het ontbijt is onze befaamde “smurrel” iets wat de Chippie’s elke kampeer vakantie wel een keer eten. We drinken nog koffie en lopen dan naar de bushalte op onze campground. Elke 20 minuten vertrekt er een bus naar down town Banff en het mooie is dat die rit gratis is. Terug betaal je 2 dollar per persoon. Een prima oplossing dus en geen gedoe met parkeren. Midden in Banff stappen we uit en we lopen naar de bow falls. Niet zo spectaculair maar wel weer mooi om te zien.

DSC_4122

In Banff lopen we van winkeltje naar winkeltje. Uiteraard heel toeristisch maar op z’n tijd vinden wij dat best leuk. Ook is er een Starbucks alwaar we eindelijk internet hebben zodat we de blogs van de afgelopen dagen kunnen publiceren. Ook doen we nog wat boodschappen bij de Safeway en dan nemen we de bus terug naar de camping. Op de camping drinken we wat en lopen we naar de Hoodoos. Het is een wandelingetje van een uur heen en weer. De naam is spectaculairder dan wat het feitelijk is maar toch weer bijzonder om te zien.

DSC_4130

Eenmaal terug op de camping maken we het houtvuur aan en roosteren we een paar marshmallows. We eten wat later en maken hamburgers op de barbecue. De rest van de avond zitten we rond het vuur totdat we het zat zijn met de muggen en de camper in gaan waar we nog wat spelletjes doen.