Dag 10, Donderdag 23 juli, Banff gondola.

Vandaag gaan we weer met de bus naar Banff. We stappen op bij de bushalte op de camping en vragen om een transfer ticket omdat we moeten overstappen. De chauffeur geeft aan dat we officieel een halte eerder moeten opstappen om gebruik te maken van de gratis busdienst. Dat weten we dan ook weer, dus voor de lezers die naar Banff gaan; Opstappen bij de halte in de buurt van de ingang van campground en vragen om een transfer ticket wanneer je moet overstappen, anders moet je alsnog betalen bij de volgende bus. (Er zijn dus 2 haltes op de camping) Wij stappen over in downtown Banff op bus 1 naar Sulpher Mountain want daar is de kabelbaan. Het is niet al te mooi weer maar we besluiten toch naar boven te gaan.

Het is een leuk ritje. Eenmaal boven knapt het weer redelijk op en kunnen we behoorlijk ver kijken. We zien onze camping en ook de bow falls van gisteren. Er is een leuke wandeling uitgezet naar de top met informatieve borden. Op de top bevindt zich een oud weerstation waar je naar binnen kunt kijken. Je ziet hoe ze daar honderd jaar geleden leefde. Het uitzicht wordt alleen maar beter en mooier en we vermaken ons prima op de top.

DSC_4191

We gaan weer naar beneden met de kabelbaan en wachten op de bus naar Banff. De parkeerplaats is weer overvol dus het was weer verstandig om van de bus gebruik te maken. In Banff lopen we nog even rond en kopen nog wat souvenirs en wat vergeten boodschappen en nemen de bus terug naar de camping. Op de camping maken we weer een vuurtje. Helaas betrekt het weer en begint het behoorlijk te regenen. Toch zien we kans om tussen de buien door marshmallows en hotdogs te maken boven het vuur.

DSC_4153

Uiteindelijk wordt het helemaal droog en lopen we nog een rondje over de camping om te zien dat er nog veel grotere rv’s zijn dan waar wij in rijden. Eigenlijk hebben wij maar een gemiddeld campertje hier.

Morgen verlaten we Banff en de Rockie Mountains.

2 gedachtes over “Dag 10, Donderdag 23 juli, Banff gondola.

  1. Volgens mij maken jullie een hele mooie reis. Van hot naar her, en van kabelbaan naar een overvolle parkeerplaats bij een mall. Wat hebben jullie al veel gezien. Met plezier lezen wij jullie blogs. Ga zo lekker door. Helaas over een week is er alweer een einde aan . Al zouden we heel graag willen, wij zien geen kans om jullie te verwelkomen op schiphol. Mijn scootmobiel heeft slechts een actieradius van 25 km. En met de auto komt er toch teveel loopwerk bij. Zoek ons maar op als jullie eenmaal weer thuis zijn (na de jetlag).

Reacties zijn gesloten.