Dag 10, dinsdag 31 juli, Going south.

Vandaag verlaten we Memphis en gaan we verder naar het zuiden. Uiteraard ontbijten we eerst en laden daarna al onze spullen in de auto. Deze auto is een stuk groter dan de vorige en alles gaat er nog makkelijker in. We rijden vandaag highway 61 af richting het zuiden. Het eerste stuk gaat niet zo snel omdat er veel kruisingen met verkeerslichten zijn, als we eenmaal uit de omgeving van Memphis zijn gaat het een stuk beter en neemt het aantal verkeerslichten af. Het is een vierbaansweg waar de maximum snelheid 65 mijl/u is. Het is een eindeloos rechte weg en het landschap is erg saai waardoor het ook weer mooi wordt. We rijden ruim 2 uur en maken onze eerste stop bij het plaatsje Leland. Dit is het geboorte dorp van Kermit de Kikker uit Sesamstraat. Er is een mini museum in het dorpje wat gratis te bezoeken is. Het is extreem klein en ik zou er zeker niet voor omrijden maar als het toch op de route ligt is het een leuke stop. Jim Henson, de schrijver/maker van Kermit de kikker komt uit Leland, zijn beste vriend tijdens zijn jeugd heette Kermit, dus Kermit de Kikker is daar naar vernoemd.

We vervolgen onze weg verder de 61 af richting Vicksburg, onze volgende stop. De weg wordt nu een tweebaansweg en het gaat ook nog regen. Gelukkig is het niet druk. Ook dit is weer 2 uur rijden. In Vicksburg vind je het National Military Park. Dit National Park is geheel gewijd aan de beslissende slag die de noordelijke en zuidelijke hier hebben gevoerd tijdens de burgeroorlog. Het is prachtig aangelegd maar ons zegt het niet zo veel. Wel willen we naar de USS Cairo, dit is een oud stoom oorlogsschip uit die tijd dat gezonken is en nu is te bewonderen. Het was, voor die tijd, een mooi stukje techniek. Het was een zwaar bewapend en gepantserd schip speciaal gemaakt voor de Missisipi. Het schip is opgegraven en op een interessante manier ten toongesteld. Zeker de moeite van een bezoek waard.

We stappen weer in de auto en rijden nog verder zuidelijk naar onze eindbestemming voor vandaag, het plaatsje Natchez. Maar eerst hebben we nog een tussen stop, de Windsor ruïnes. Dit zijn de overblijfselen van een plantage woning die ooit is afgebrand. Het is een bijzondere ruïne, er staan alleen nog pilaren in een boos langs een bijna verlaten weg. Wij zijn de enige bezoekers en het doet een beetje spookachtig aan.

We rijden verder naar Natchez waar we overnachten in de plaatselijke Best Western. We zwemmen nog wat en eten bij de Applebees. Morgen gaan we nog zuidelijker naar New Orleans.