Dag 11, woensdag 1 augustus, van Natchez naar New Orleans.

Vandaag verlaten we Natchez alweer. Het was voor ons echt een tussenstop op weg naar New Orleans. Het is niet heel ver meer naar NOLA maar we willen in ieder geval een plantage bezoeken. Er zitten rond NOLA verschillende plantages die je kunt bezoeken wij kiezen voor de Oak Alley Plantation. Het is ongeveer 2,5 uur rijden over voornamelijk de highway 61. Rond de plaats Baton Rouge wordt het behoorlijk druk en echt mooi is het er ook niet. Heel veel chemische industrie die het landschap er niet mooier op maken. We draaien hier de i10 op richting NOLA om er bij de kruising met highway 70 weer af te gaan richting de Oak Alley plantation. Ook hier weer een hoop chemische industrie maar naar mate we dichter bij Oak Alley komen ziet het er allemaal iets beter uit. We draaien na precies 2,5 uur rijden de parkeerplaats van de plantage op. We kopen tickets en krijgen zo waar korting met onze anwb pas.

Het is een indrukwekkende plantage. We lopen eerst langs de slavenverblijven, ongelooflijk wat zich hier heeft afgespeeld en hoe wreed de mensen voor hun mede mens waren. Er werkte wel 200 slaven op de plantage om alles te laten lopen zoals het moest. Slaven voor op het land maar ook in het huis van de landeigenaar. Dit huis, het Maison, is een prachtig huis dat ook nog eens gebouwd is door slaven. We krijgen een mooie rondleiding door het Maison wat een mooie indruk geeft over hoe de mensen daar toen geleefd hebben.

Hoogtepunt is uiteraard de oprijlaan omgeven door eikenbomen, Oak Alley. Het is inderdaad prachtig. De hele plantage is ook mooi onderhouden maar het is goed om je te realiseren hoe deze plantage is ontstaan.

Het is niet ver meer naar ons hotel in NOLA maar we willen nog een swamp tour doen. In de buurt van de plantage zit een bedrijfje die dit organiseert. We rijden er heen, maar helaas ze zitten helemaal vol. Ik heb nog een adres van het alles Amerika forum, dat is zo’n 3 kwartier rijden. Daar aangekomen zitten zij ook vol. Kortom, de Swamp tour gaat niet lukken. We rijden naar ons hotel. Dat is een kleine 20 minuten en het is behoorlijk druk maar we rijden er toch zonder problemen heen. Ons hotel is het Best Western aan het French Quater, dus echt op DE plek van NOLA. Ze hebben ook een parkeerplaats voor onze auto, 40 dollar per nacht. Dat lijkt veel maar valt nog mee voor dit gedeelte van NOLA. We brengen onze koffers naar de kamer en nemen een duik in het zwembad. Eind van de middag gaan we down town in om een eerste indruk op te doen van NOLA. We eten bij het Hard Rock Cafe. Daarna lopen we door de gezellige straatjes terug naar het hotel. Het is super toeristisch met een hoop dronken maar vooral veel vreemde mensen.

Eenmaal in het hotel nemen we nog een verfrissende duik in het zwembad, morgen hebben we hier nog de hele dag.