Dag 12, donderdag 2 augustus, New Orleans.

Vandaag blijven we de hele dag in New Orleans. Het is al lekker warm wanneer wij opstaan. Onder het ontbijt nemen we de plannen voor vandaag door. We lopen eerst via het French Quater richting het water. Daar zit cafe restaurant Cafe Du Monde. Hier zou je de lekkerste franse beignets kunnen eten. Ondanks dat het nog ochtend is is het weer behoorlijk vochtig en warm. We lopen dus op ons gemak naar Cafe Du Monde. Het cafe ziet er inderdaad erg frans uit en er is een speciaal afhaal loket. We halen 3 beignets met poedersuiker. Ze nog lekker warm en we eten ze langs de waterkant op. Ze hebben wel wat weg van onze oliebollen.

Hierna lopen we richting het stoomschip de Natchez. We willen met deze radarboot mee varen net als vele andere. Kaartjes zijn zo gekocht en we hebben nog een half uurtje voor we aan boord mogen. Alles is weer Amerikaans goed geregeld en voor we het weten varen we op de Missisippi. Door de voorwaartse snelheid ontstaat er een lekker verkoelend windje aan boord. Het is een echt stoomschip dat een groot schoeprad aan de achterkant heeft waarmee het schip wordt voortbewogen. Totaal zijn we zo’n 2 uur aan het varen en het was best leuk.

Inmiddels heeft de jongste chippie wel wat puber kuren waar wij meer last van hebben dan hij. We gaan dus nog even de riverfront mall in zodat hij ook weer gelukkig is. In de foodcourt eten we nog wat kipfingers waarna we weer via allerlei gezellige straatjes in het French Quater terug lopen naar ons hotel. De ligging van het hotel is prima evenals de uitstraling van het hotel. Kamers zijn weliswaar klein maar het zwembad op de binnenplaats van het hotel is super verkoelend als je de hele dag in de hitte door de stad hebt gelopen.

Aan het begin van de avond lopen we down town weer in. We zorgen dat we wat losse dollar biljetten bij ons hebben zodat we de verschillende straatartiesten wat kunnen toestoppen. Zeker Bourbon street is gezellig druk maar je ziet er ook dronken lui en zwervers ook ruikt het niet overal even fris. Het is echt een uitgaansgebied waar alles kan en mag.

Voor de jongste chippie is het iets minder, de barretjes zijn verboden gebied als je nog geen 21 bent. Hij wordt regelmatig naar binnen gevraagd omdat hij zo lang is, dat valt hier gewoon op. Toch vermaken we ons prima en na een goede maaltijd lopen we om 9 uur ons hotel weer in om nog even lekker in het zwembad onder te dompelen. Morgen gaan we weer verder.